Het einde van het jaar komt nu toch wel in zicht. Deze periode is altijd een mooie tijd om nog even achterom te kijken, zodat we vervolgens weer vol frisse moed vooruit kunnen kijken. Huysman Schilderwerken kijkt terug op een mooi jaar, met indrukwekkende projecten en tevreden klanten, precies zoals we het graag zien. We hebben weer veel mooie klussen uit mogen voeren, groot en klein, en klanten blij mogen maken met professioneel schilderwerk op maat. Door het jaar heen hebben we natuurlijk ook de nodige tips, adviezen en informatie met u gedeeld. Graag nemen wij de hoogtepunten nog eens met u door, voordat we gaan afsluiten voor dit jaar.

Het gebruik van lage kwaliteit verf

Wanneer u zelf schilderwerkzaamheden gaat uitvoeren, binnen of buiten, dan heeft u bij aanschaf van de verf natuurlijk de keuze uit tal van soorten en merken. Uiteraard zitten er grote verschillen in de kwaliteit van diverse verfsoorten. Om een mooi resultaat te verkrijgen is het belangrijk om gebruik te maken van verf van hoge kwaliteit. Wij gaven u inzicht in de risico’s van het gebruik van lage kwaliteit verf.

Wat te doen bij scheuren in de muren?

Scheuren in de muren kunnen in elke woning ontstaan. Het is dan ook een misvatting dat deze alleen in oude woningen voor zouden kunnen komen. Ook in nieuwere huizen kunnen scheuren in de muren ontstaan. Wanneer u binnen wilt gaan schilderen, is het dan verstandig om over deze scheuren in de muren heen te schilderen of kunt u beter eerst de scheuren herstellen? Wij gaven u alle informatie met betrekking tot dit onderwerp.

Het effectief herstellen van houtwerk

Hout is een natuurproduct dat we in veel woningen terugzien. We zien niet alleen houten kozijnen, maar zeker in de oudere woningen zien we nog tal van houten elementen, waaronder bijvoorbeeld ook schrootjes. Houtwerk neemt door de jaren heen af in kwaliteit, maar het is niet altijd noodzakelijk om beschadigd houtwerk te vervangen voorafgaande aan het schilderwerk. Wij gaven u inzicht in het professioneel herstellen van houtwerk met de juiste producten.

Hoe pakt u buitenschilderwerk het best aan?

Voor buitenschilderwerk wordt vaak gekozen voor een professionele uitvoering, door een ervaren schildersbedrijf. Wij staan hierin natuurlijk altijd graag voor u klaar. Toch zijn wij ons er uiteraard ook bewust van dat er mensen zijn die het gewoon veel liever zelf doen. Deze mensen helpen wij ook graag op weg. Wilt u zelf buiten schilderen, dan zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. U wilt immers zeker zijn van een mooi, duurzaam en professioneel eindresultaat. Wij gaven u belangrijke tips om het buitenschilderwerk zelf uit te voeren.

Waarom een winterschilder voor binnen inschakelen?

Het gebeurt heel vaak dat mensen het schilderwerk in het voor- of najaar laten verzorgen. Dit geldt zowel voor binnen- als buitenschilderwerk. Schilderwerk binnen wordt ook vaak in de zomer uitgevoerd, omdat dit belangrijke voordelen zou bieden. Toch zitten er zeker ook belangrijke voordelen aan het inschakelen van een winterschilder voor binnen. Het schilderwerk binnenshuis kan prima in de winter worden uitgevoerd. Wij gaven u inzicht in de voordelen van de winterschilder voor binnen.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2023!

Nu we alle belangrijke nieuwtjes, tips en adviezen van het afgelopen jaar nog eens hebben doorgenomen is het echt tijd om de laatste dagen van 2022 te gaan aftellen. Wij kijken graag samen met u uit naar een mooie tijd en een fantastisch begin van 2023. Het team van Huysman Schilderwerken wenst u fijne feestdagen en een gelukkig, liefdevol en gezond 2023! Ook in het komende jaar staan wij weer graag voor u klaar!