Heeft u een restauratieproject waar we u mee kunnen helpen?

De ambachtelijke restauratie van schilderwerk is het herstellen van oude schilderstechnieken, zoals houtimitaties, marmerimitaties en letterpenselen. Het restaureren van schilderwerk is een specialistische bezigheid en vereist vakkundigheid, ervaring en vakkennis.

Onze mogelijkheden

Marmerimitaties schilderen is een techniek die lang niet iedereen goed beheerst. Het vervaardigen van een authentieke marmerimitatie vergt grote kennis van materialen en gereedschappen. Huysman Schilderwerken heeft zich gespecialiseerd in het imiteren van marmer. Onze marmerimitatie-experts zorgen voor een kwalitatieve afwerking, waardoor het nog nauwelijks van echt marmer te onderscheiden is. Hierdoor waant u zich in langvervlogen tijden. Marmerimitatie zet de puntjes op de i in de restauratie van uw historische pand.

Eeuwenoude specialisme

De techniek van marmerimitaties wordt al eeuwen toegepast en wordt beschouwt als professioneel vakmanschap. Deze ambachtelijke schildertechniek wordt veelal bij restauraties van monumentale panden, landhuizen, kerken en dergelijke toegepast. Vroeger was marmer een veel gebruikte steensoort onder de rijkere bevolking. Het werd gebruikt op muren, vloeren, schouwen en als lambrisering. Het gebruik van echt marmer was voor de meeste mensen echter te kostbaar of de constructie was te zwaar, waardoor men overging op marmerimitatie. Achtergronden die van goedkoop materiaal gemaakt waren, werden als duurder object nagebootst door de verschillende technieken, waardoor er bezuinigd kon worden op de kosten.

Het imiteren van marmer wordt tegenwoordig ook gebruikt om bouwtechnische redenen of omdat er schaarste is ontstaan van het vereiste marmer. Uiteraard kan marmerimitatie ook dienen als decoratie op zich. Verouderde monumentale gebouwen worden vaak ook gerestaureerd door het gebruik van marmerimitaties. Omdat vaak maar delen van deze monumentale gebouwen gerestaureerd dient te worden, zorgen onze experts ervoor dat het oudere marmer en nieuwe marmer niet van elkaar te onderscheiden is. Deze technieken kunnen ook bij u thuis toegepast worden, waardoor het uw woning een chic karakter geeft.

Houtimitatie is een ambachtelijke techniek die al eeuwen worden toegepast. Vaak is imitatie een nabootsing van een duurder materiaal op een goedkope ondergrond. Het toepassen van houtimitaties gebeurt lang niet altijd uit zuinigheidsoverwegingen, maar ook om bouwtechnische redenen, schaarste van de natuurlijke materiaalbronnen of als decoratie op zich.

Huysman Schilderwerken heeft zich gespecialiseerd in het imiteren van hout. Onze specialisten op het gebied van decoratie en restauratie, kunnen verschillende houtsoorten zoals mahonie, teak, walnoot en eiken op een professionele wijze imiteren. Het imitatieproces vereist veel kennis van het benodigde materiaal, gereedschap en de verschillende soorten hout. Onze houtimitatie-experts zorgen voor een kwalitatieve afwerking, waardoor het nog nauwelijks van het echte hout te onderscheiden is. Bij Rebo Schilderwerken gaat het om de details en deze details zijn terug te vinden in onze houtimitatie-technieken. Een natuurlijke nerf, glans en kleur kunnen door onze specialisten op zeer professionele wijze worden nagebootst.

Letters penselen is iets wat vroeger veel meer gedaan werd dan tegenwoordig. Vroeger werden veel deuren, ramen en winkelruiten veelal met de hand beschilderd. Er is niets zo mooi als uw naam in met de hand geschilderde letters op de voordeur, daar kan geen plakletter tegenop! Niks geeft een woning of een winkelpand meer karakter en sfeer dan mooi handgeschilderde letters.

Handgeschilderde letters

Huysman Schilderwerken schildert de sierletters zowel in een ouderwetse schrijfletter als in een modern lettertype en alles daar tussen in. Wij kunnen de sierletters aanbrengen op allerlei soorten ondergronden, zowel binnen als buiten en op voordeuren, muren of ramen. We schilderen bijvoorbeeld huisnummers, familienamen of logo’s. Ook maken wij borden voor aan de gevel die wij kalligraferen met een gekozen tekst erop.

Bent u op zoek naar een schilder voor marmerimitaties, houtimitaties, letterpenselen of het aanbrengen van bladgoud op bijvoorbeeld ornamenten? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

OnderhoudNL Garantie

Wij geven garantie volgens de voorwaarden van OnderhoudNL

Onze andere diensten

Buiten dat wij binnenwerk doen, doen wij ook andere werkzaamheden, zoals hieronder weergegeven.

Binnenwerk

Oude of nieuwe technieken, wij hebben de juiste kennis in huis om van uw visie realiteit te maken.

Buitenwerk

U kunt al uw schilderwerk met een gerust hart uitbesteden aan onze buitenschilder.

Onderhoud

U hoeft zich geen zorgen te maken om de service of de kwaliteit van de werkzaamheden.

RepairCare

RepairCare biedt een totaaloplossing voor duurzaam houtherstel en – onderhoud.

Schilderwerk op maat

Wij staan natuurlijk graag voor u klaar. Heeft u nog vragen of interesse in een vrijblijvende offerte?  Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Het duurt maar een paar seconden!