Het inschakelen van een winterschilder voor binnen schilderwerk kan zeker een verstandige optie zijn. Een gemiddeld schildersbedrijf ervaart de grootste drukte in de lente en de zomer. Dit heeft deels te maken met het feit dat buitenschilderwerk beter niet in de winter kan worden uitgevoerd. Vaak wordt dan ook direct het binnen schilderwerk aangepakt, maar dit hoeft natuurlijk niet. Voor binnen schilderwerk maakt het seizoen namelijk eigenlijk niet uit, al wordt vaak wel gedacht dat dit ook het best in de zomer gedaan kan worden. Huysman Schilderwerken geeft u inzicht in de voordelen van een winterschilder voor binnen schilderwerk.

Waarom wordt binnen schilderwerk vaak in de zomer gedaan?

De lente en de zomer zijn de meest populaire seizoenen voor het verrichten van schilderwerk. Zeker voor buitenschilderwerk is dit ook een verstandige keuze. Vaak wordt een schildersbedrijf ook in één van deze seizoenen ingeschakeld voor het professioneel verzorgen van binnen schilderwerk, voor een goed woning onderhoud. Uiteraard is het belangrijk dat het schilderwerk binnen goed wordt bijgehouden om uw woning in goede staat te houden, maar dit hoeft zeker niet per se in de lente of de zomer. De zogenaamde ‘lentekriebels’ zorgen er vaak voor dat mensen in het voorjaar of aan het begin van de zomer een grote schoonmaak houden. Dit zorgt er ook voor dat het binnen schilderwerk vaak in deze seizoenen plaatsvindt. Toch biedt een winterschilder voor binnen ook interessante voordelen, welke wij graag met u delen.

Schildersbedrijf in de winter – genieten in de zomer

In de zomer trekken we er graag op uit. Lekker een dagje naar het strand, naar een pretpark of gewoon luieren in de eigen tuin. Dat gaat toch een stuk makkelijker en prettiger als er geen vakmensen door uw woning lopen om het binnen schilderwerk te verzorgen. Schakelt u een schildersbedrijf in om het binnen schilderwerk voor u te verzorgen, dan kan dit prima in de winter. Dan hoeft u in de zomer helemaal geen rekening te houden met vakmensen over de vloer en kunt u gewoon volop genieten van de zomer. U weet immers dat uw woning onderhoud al goed geregeld is en hoeft geen verder woning onderhoud met betrekking tot het schilderwerk meer uit te voeren.

De winterschilder voor binnen is vaak voordeliger

Kijken we naar de kosten, dan zien we dat het ook vaak dat het financieel voordeliger is om een winterschilder voor binnen schilderwerk in te schakelen dan een zomerschilder. Dit heeft vooral te maken met tijd. Hoe drukker een schilder het heeft, hoe hoger de tarieven liggen. In de lente en de zomer heeft het gemiddelde schildersbedrijf, van ZZP’er tot MKB-professional, het drukker dan in de winter. Hierdoor liggen bij veel partijen de kosten voor binnen schilderwerk in de winter lager dan in de zomer. Kiezen voor een winterschilder voor binnen kan financieel dus een heel aantrekkelijke keuze zijn. Dit is één van de belangrijkste voordelen van de winterschilder. Wilt u uw binnen schilderwerk door ons laten verzorgen? Dan stellen wij natuurlijk altijd graag een vrijblijvende offerte voor u op. U kunt bij ons altijd rekenen op een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

De verf droogt snel in de winter

Vaak maken mensen zich zorgen dat verf niet snel genoeg droogt in de winter. Dit is één van de meest voorkomende misvattingen. Het is namelijk zo dat er twee factoren zijn die invloed hebben op de snelheid waarmee verf droogt. Op de eerste plaats is dit temperatuur en op de tweede plaats is dit vochtigheid. Er wordt vaak alleen aan temperatuur gedacht, wat inderdaad essentieel is voor het droogproces. Toch speelt vochtigheid ook een cruciale rol bij het drogen van verf. Wanneer de luchtvochtigheid in de woning laag ligt, en de verwarming staat gewoon aan zoals gewoonlijk is in de winter, dan droogt de verf dus in principe net zo snel als in de zomer. U kunt dus beter kiezen voor schilderen in een droge winter dan in een vochtige zomer.

Ervaar de voordelen van een winterschilder voor binnen

Het kan dus zeker een verstandige keuze zijn om te kiezen voor een winterschilder voor binnen schilderwerk, om meerdere redenen. U profiteert van diverse interessante voordelen van de winterschilder. Natuurlijk kunt u bij ons altijd vrijblijvend een offerte aanvragen voor de professionele verzorging van uw schilderwerk binnen. Wij stellen deze graag voor u op. Wij staan graag voor u klaar als winterschilder voor al uw binnen schilderwerk. Wilt u eerst meer informatie of een persoonlijk advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.