Wat zijn de trend kleuren van dit moment? Veel mensen die nu het interieur willen veranderen, en willen gaan genieten van een nieuwe kleur op de wanden, vragen zich af wat de kleurtrends van 2023 zijn. Natuurlijk kunt u kiezen voor één van de meest populaire kleuren in huis, maar u kunt zich ook enkel laten inspireren door de trend kleuren van dit moment. Huysman Schilderwerken is natuurlijk uw ervaren partner voor de professionele uitvoering van al uw binnen schilderwerk. Twijfelt u nog over welke kleuren u graag in huis zou willen hebben? Wij bieden u inzicht in de top 5 trend kleuren voor het interieur in 2023. Laat u inspireren!

1. De opkomst van gedempt groen

De kleur gedempt groen wordt ook wel stoffig groen genoemd. Hier is een belangrijke reden voor. In het verleden was dit namelijk de kleur die gebruikt werd in veel bibliotheken. Ondertussen hebben bibliotheken een wat stoffig imago gekregen, zeker nu steeds meer mensen boeken lezen op een e-reader. Gedempt groen behoort tot de nieuwste trend kleuren, die echt nog in opkomst is. Het mooie van deze kleur is dat het een tijdloze, neutrale en zachte kleur is die gemakkelijk in meerdere ruimten in huis kan worden toegepast. Op dit moment wordt de kleur gedempt groen het meest toegepast in werkkamers, thuisbibliotheken, keukens en bijkeukens.

2. Het diepe karakter van de kleur aubergine

We kennen natuurlijk allemaal wel de aubergine en de diepe kleur van de aubergine. Het is een rijke kleur paars met een intens karakter. Eén van de kleurtrends van 2023 is het toevoegen van ‘designdrama’, zoals veel interieurexperts het noemen. Hier is de kleur aubergine zeker goed geschikt voor. Het mooie is wel dat de rijke paarse kleur makkelijk gecombineerd kan worden met tal van andere kleuren. Juist omdat deze kleur vrij intens en aanwezig is, wordt er vaak voor gekozen om een enkele wand in een ruimte in deze kleur te laten schilderen. Het overige binnen schilderwerk wordt vaak uitgevoerd in een lichtere kleur, zoals beige of greige. Ook deze twee kleuren behoren tot de meest populaire kleuren in huis op dit moment.

3. De sfeer van donkerblauw

Donkerblauw behoort tot de trend kleuren om vergelijkbare redenen als de kleur aubergine. Ook dit is een kleur die echt kan zorgen voor wat meer dramatiek in een ruimte, in positieve zin uiteraard. Donkere kleuren hebben altijd iets theatraals en dat is precies de reden waarom donkerblauw zich nu ook mag rekenen tot de kleurtrends van 2023. Er zijn meerdere tinten donkerblauw, waaronder marineblauw, die erg populair zijn in huis op dit moment. Ook voor deze intense, rijke kleur geldt dat deze vaak wordt gecombineerd met een lichtere kleur in dezelfde lijn, zoals ijsblauw. Zeker voor studeer- en werkkamers, eetkamers, badkamers en sfeervolle familiekamers zien we dat de keuze vaak op donkerblauw valt.

4. Het krijtachtige karakter van greige

Greige is een kleur die al op veel manieren is omschreven. Het wordt wel eens de kleur genoemd die de sfeer van een bewolkte lucht oproept, terwijl anderen de kleur zien als een krijtachtige kleur met een ongekend warme en luxe sfeer. Greige behoort tot de trend kleuren die zorgen voor subtiele diepte en er zijn zelfs mensen die de kleur ‘het nieuwe wit’ noemen. Greige valt precies tussen grijs en beige in, waardoor het gemakkelijk met andere kleuren gecombineerd kan worden, zeker ook met de eerdergenoemde rijke, intense kleuren.

5. Het natuurlijke van bosgroen

We eindigen de top 5 kleurtrends voor 2023 met bosgroen. De laatste jaren zien we al dat de aardetinten steeds vaker voorkomen in zowel verfkleuren als textiel, zoals gordijnen. Bosgroen is een kleur die de sfeer van de kalmerende wijsheid van de natuur overbrengt in een ruimte. De donkere kleur groen is ideaal om te gebruiken voor accentmuren, maar wordt ook steeds vaker toegepast voor sierlijsten. U kunt er echt alle kanten mee op, zeker binnen het landelijke interieur.

Wilt u genieten van mooie trend kleuren in uw woning?

De kleurtrends van 2023 zijn uniek en laten weer een heel nieuwe stijl zien. Wilt u uw binnen schilderwerk laten verzorgen door ons en heeft u interesse in de trend kleuren? Wij denken natuurlijk graag met u mee om het mooiste resultaat te bereiken. Uiteraard hebben wij alle kleuren in ons aanbod, waardoor wij voor u altijd de sfeer kunnen realiseren die u wenst. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan voor de professionele verzorging van uw binnen schilderwerk. Wilt u eerst meer informatie of advies over de trend kleuren van 2023? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.