U wilt over twee verschillende kleuren heen schilderen met eenzelfde kleur. Veel mensen vragen zich af in hoeverre dit goed mogelijk is. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Huysman Schilderwerken vertelt u meer over het over twee verschillende kleuren heen schilderen en waar u dan rekening mee moet houden om het resultaat mooi te krijgen.

Zorg voor een goede voorbereiding

Zoals bij elk project is het belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding. Verschillen in kleurtinten kunnen door uw nieuwe verflaag heen schijnen, vooral als u van een donkere naar een lichtere tint gaat. Het sleutelwoord hier is ‘primer’. Een goede primer zorgt voor een uniforme basis en minimaliseert het risico dat de oude kleur door uw nieuwe verflaag heen zichtbaar is. Kies voor een primer die past bij de nieuwe verfkleur. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan het eindresultaat wanneer u over twee verschillende kleuren heen wilt schilderen.

Maak gebruik van goede kwaliteitsverf

Het is eigenlijk altijd aan te raden om zowel binnenshuis als buiten gebruik te maken van kwaliteitsverf. Uiteraard kiezen ook veel mensen voor een goedkope verf, voornamelijk om de kosten wat te drukken. Begrijpelijk, maar niet de juiste keuze wanneer u over twee verschillende kleuren heen wilt schilderen. Zeker in deze situatie is de keuze voor een kwaliteitsverf van groot belang, vooral met het oog op het bedekken van verschillende ondergrondkleuren. Kwaliteitsverf heeft een betere dekking en is duurzamer, waardoor u minder lagen nodig heeft en het resultaat langer mooi blijft. Daarnaast zorgen ze voor een gelijkmatiger en professioneler ogend eindresultaat.

Het juist aanbrengen van de kwaliteitsverf

Niet alleen de keuze voor een goede kwaliteitsverf is belangrijk, maar ook de manier waarop de verf wordt aangebracht is van belang. Gebruik voor het sauzen van muren rollers met een geschikte poolhoogte voor uw type muur. Voor gladde muren is een roller met korte haren ideaal, terwijl een ruwere muur een roller met langere haren vereist. Zorg ook voor een gelijkmatige druk tijdens het rollen om strepen en ongelijkheden te voorkomen. Bij het werken rondom hoeken en randen kan een kwast uitkomst bieden voor een strakke afwerking.

Kies uw nieuwe kleur of kleuren bewust

Het is natuurlijk heerlijk om uw interieur af en toe een opfrisbeurt te geven, met frisse kleuren en een nieuwe uitstraling. Het is zeker goed om het binnenschilderwerk regelmatig aandacht te geven. Hierbij speelt de kleurkeuze ook een belangrijke rol, zeker wanneer u over meerdere kleuren heen wilt schilderen. Bij het kiezen van een nieuwe kleur over twee verschillende bestaande kleuren, is het belangrijk rekening te houden met de onderliggende tinten. Een kleur met een sterke pigmentatie kan de oude kleuren beter dekken. Durf te experimenteren met kleurstalen op kleine delen van de muur om te zien hoe de nieuwe kleur zich verhoudt tot de oude kleuren bij verschillende lichtomstandigheden.

Tips voor een vlekkeloze afwerking van uw muren

Natuurlijk wilt u gaan genieten van een mooie, strakke, vlekkeloze afwerking. Wij geven u hiervoor graag nog een aantal tips. Op de eerste plaats is het belangrijk om de muren eerst te reinigen. Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en vrij van vet zijn voordat u begint met schilderen. Vul gaatjes en scheuren in de muren op voor een gladde ondergrond en gebruik afplaktape om randen en plinten af te plakken voor strakke lijnen. Wees bereid om meerdere lagen aan te brengen voor een optimale dekking, vooral bij grote kleurverschillen. Daarnaast is het ook belangrijk om de laag lang genoeg te laten drogen voordat u een nieuwe laag aanbrengt. Begin niet met het aanbrengen van een volgende laag verf als de eerdere verflaag nog nat is.

Over twee verschillende kleuren heen schilderen is niet eenvoudig

Met de juiste voorbereiding en materialen is het altijd mogelijk om over twee verschillende kleuren heen te schilderen, maar dit betekent niet dat het een eenvoudige taak is. Het is belangrijk om zorgvuldig en op de juiste wijze te werk te gaan, en dan nog kan het een uitdagend project zijn. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw project uit te besteden aan Huysman Schilderwerken. Wij zorgen ervoor dat u kunt gaan genieten van een professioneel en egaal resultaat. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust contactmet ons op. Wij helpen u graag verder.