De jaarwisseling nadert nu snel. Dit moment biedt altijd een mooie kans om even terug te blikken, om daarna met vernieuwde energie vooruit te kijken. Huysman Schilderwerken blikt met trots terug op een succesvol jaar, gekenmerkt door indrukwekkende projecten en tevreden klanten. We hebben het voorrecht gehad tal van mooie opdrachten te mogen vervullen, zowel groot als klein, en hebben veel klanten blij kunnen maken met ons professionele schilderwerk. Gedurende het jaar hebben we uiteraard diverse tips, adviezen en informatie met u gedeeld. Wij zouden graag de hoogtepunten nogmaals met u doornemen, alvorens het jaar af te sluiten.

Binnenschilderwerk en de invloed op de gezondheid

Gezondheid is natuurlijk heel belangrijk. U wilt zeker zijn dat het klimaat in uw woning gezond en verantwoord is. Weet u dat binnenschilderwerk hier ook een rol in speelt? Wij vertelden u alles over de gezondheidsvoordelen van binnenschilderwerk. Zo weet u precies wat u kunt doen om uw woning gezonder te maken voor iedereen.

Binnenverf is binnenverf?

U wilt binnen gaan schilderen. Even de plafonds witten en een frisse kleur op de wanden. Dan kiest u natuurlijk voor binnenverf. Vaak wordt gedacht dat het niet zo veel uitmaakt wat voor verf er dan wordt gebruikt, zolang het maar geschikt is voor het schilderwerk binnen. Niets is minder waar. Er zijn diverse soorten binnenverf beschikbaar en elke variant kent eigen kenmerken en eigenschappen, waardoor de afwerking ook anders is per soort. Wij legden u de verschillen uit.

Voert u buitenschilderwerk het best in de zomer uit?

“Buitenschilderwerk wordt in de zomer gedaan” en daarmee is de discussie voor velen gesloten. Het spreekt voor zich dat het niet aan te raden is om buitenschilderwerk uit te voeren bij zeer koude temperaturen of bij neerslag. Maar betekent dit dat buitenschilderwerk in de zomer moet worden uitgevoerd? Het schilderen bij erg hoge temperaturen is eigenlijk ook niet aan te raden. Wij vertelden u alles over het uitvoeren van buitenschilderwerk in het zomerseizoen.

Is het verstandig om afplaktape te gebruiken?

Tegenwoordig zien we op social media veel filmpjes voorbijkomen van het schilderen zonder het gebruik van afplaktape. De lijnen zijn strak en het werk is veel sneller klaar. Afplakken kost immers tijd. Toch is het niet voor iedereen verstandig om te gaan schilderen zonder afplaktape te gebruiken. Wij gaven u alle informatie over afplaktape gebruiken, en de voor- en nadelen hiervan. Wilt u afplaktape gebruiken? Dan is het verstandig om goed te kijken naar welke tape het best werkt binnen uw interieur.

Een glanzende of matte afwerking kiezen voor binnen

Wanneer u uw interieur wilt laten voorzien van een nieuwe laag verf, dan heeft u in de basis de keuze uit een glanzende of matte afwerking. Natuurlijk zien beide varianten er anders uit, maar beide opties bieden ook voor- en nadelen waar u wellicht niet van op de hoogte bent. De keuze voor een glanzend of mat interieur hangt samen met de voordelen waar u van wilt profiteren. Wij vertelden u alles over de voor- en nadelen van de glanzende en de matte afwerking voor uw interieur.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2024!

Nu we de belangrijkste nieuwtjes, tips en adviezen van het afgelopen jaar opnieuw hebben bekeken, is het moment aangebroken om de laatste dagen van 2023 af te tellen. Samen met u kijken we uit naar een prachtige toekomst en een schitterende start van 2024. Het team van Huysman Schilderwerken wenst u gezellige feestdagen en een gelukkig, liefdevol en gezond nieuw jaar! Ook in het nieuwe jaar zijn we er weer met plezier voor u.