Is buiten schilderen in de zomer verstandig? Veel mensen vragen dit zich af. Dit is ook logisch. Het is immers een stuk aantrekkelijker om in lekker weer de buitenboel te gaan schilderen dan in kou en mogelijk regen en wind. Het is op de eerste plaats belangrijk om te weten dat buiten schilderen in de zomer niet verstandig is als de temperatuur echt al hoger oploopt. Schilderen bij een temperatuur hoger dan 25 graden Celsius is zeker af te raden. In dat geval neemt het risico op het ontstaan van blaasjes sterk toe. Wilt u buiten schilderen in de zomer? Dan zijn er meerdere zaken om rekening mee te houden. Huysman Schilderwerken vertelt u hier graag meer over.

Belangrijke factoren bij buiten schilderen in de zomer

Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden wanneer het buitenschilderwerk wordt verricht bij slecht weer, zoals extreme kou, regen en wind. Zo zijn er ook een aantal belangrijke factoren bij buiten schilderen in de zomer waar rekening mee gehouden moet worden. Water is een belangrijk bestanddeel van verf en dit water verdampt bij het buiten schilderen in de zomer sneller dan wanneer het kouder is buiten. Hierdoor droogt de verf aanzienlijk sneller op, waardoor de filmvorming vaak onvolledig is. Het resultaat kan hier en daar fragmentarisch lijken en ook de duurzaamheid en hechting is slechter. Kunt u niet anders dan buiten schilderen in de zomer? Dan geven wij u graag een aantal tips.

Ga niet buiten schilderen in de zomer als u andere opties heeft

Buiten schilderen in de zomer kan voor u natuurlijk de enige optie zijn, bijvoorbeeld omdat het zomerseizoen het enige seizoen is waarin u er tijd voor vrij kunt maken. In dat geval kunt u gebruik maken van bovenstaande tips om het gemakkelijker te laten verlopen. Zijn er voor u ook andere mogelijkheden dan buiten schilderen in de zomer? Dan is het zeker aan te raden om dat te doen. Schilderen bij lagere temperaturen en droog weer is altijd de betere optie.

Zeker zijn van een mooi resultaat van uw buitenschilderwerk?

Wanneer u buiten gaat schilderen bij relatief hoge temperaturen, dan verhoogt dit het risico dat het resultaat niet zo mooi wordt als u wel graag had gewild. Zonde! Wilt u zeker zijn van een hoogwaardig resultaat van uw buitenschilderwerk? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wij stellen deze graag voor u op. Na uw akkoord kunnen wij de klus snel voor u uitvoeren, op hoog niveau, met een vakkundig resultaat. Wilt u eerst meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.