Binnen schilderen is in bepaalde situaties noodzakelijk en in andere situaties gewoon gewenst. Veel woningeigenaren zorgen goed voor het schilderwerk buiten, uiteraard vooral ook voor het behoud van de kwaliteit van de woning, maar vergeten om ook met regelmaat aandacht te besteden aan het schilderwerk binnen. Toch zijn er meerdere situaties denkbaar waarin het gewoon verstandig is om ook het binnen schilderwerk goed uit te (laten) voeren. Huysman Schilderwerken heeft u graag inzicht in 5 situaties waarin het noodzakelijk of wenselijk is om het binnen schilderen uit te voeren.

1. Binnen schilderen voor onderhoud van uw woning

de woning en daar hoort buitenschilderwerk gewoon bij. Het zorgt voor een verlenging van de levensduur van deuren en kozijnen. Toch wordt vaak vergeten om ook de binnenwanden eens van een nieuwe verflaag te voorzien. Voor een woning – en ook voor de woningwaarde – is het belangrijk om ook het schilderwerk binnen goed te onderhouden. Wanneer de wanden in huis aan kwaliteit verliezen, dan heeft dit immers ook een negatief effect op de algehele staat van de woning. Is het al een aantal jaren geleden dat het binnen schilderen is uitgevoerd? Dan is het aan te raden om dit weer eens te (laten) verzorgen. Het is goed om een periode tussen de 5 tot maximaal 10 jaar aan te houden tussen de schilderbeurten binnen in.

2. Uw woning schilderen voor de verkoop

De woningmarkt is krap en volop in beweging. Wanneer u uw woning tegen een goede prijs wilt verkopen, dan is dit toch wel hét moment om dat te doen. Door de krappe woningmarkt worden woningen verkocht tegen torenhoge prijzen en de woningeigenaar die wil verkopen kan daar nu maximaal van profiteren. Vanzelfsprekend wilt u uw woning tegen de best mogelijke prijs verkopen en dat betekent dat uw woning mooi en goed verzorgd moet tonen. Wanneer het binnen schilderwerk net is uitgevoerd, dan zorgt dit voor een goed onderhouden look. U kunt het schilderwerk uitbesteden om er zeker van te zijn dat uw woning er keurig uitziet voor de verkoop. Wij staan hierin graag voor u klaar. Een woning met mooi verzorgd schilderwerk binnen én buiten wordt altijd tegen een mooiere prijs verkocht.

3. Binnen schilderen om uw interieur aan te passen

Niet iedereen is gevoelig voor veranderende woontrends. Het is immers vooral belangrijk dat het interieur van uw woning, en de bijbehorende kleuren, goed passen bij uw persoonlijke smaak en voorkeur. Door de jaren heen veranderen de voorkeuren en vaak betekent dit ook dat het interieur mee verandert. U kunt binnen schilderen om een nieuw interieur kracht bij te zetten en gewoon weer jarenlang te genieten van een ‘nieuwe’ woning. Wilt u zelf het binnen schilderwerk niet uitvoeren? Dan kunt u het schilderwerk uitbesteden aan ons. Wij zorgen er graag voor dat het schilderwerk binnen weer perfect bij uw interieur past.

4. De vochthuishouding in balans houden

Vochtproblemen in huis kunnen voor vervelende problemen zorgen. Uiteraard is het altijd belangrijk om de oorzaak van een vochtprobleem in huis aan te pakken, zodat kan worden voorkomen dat de woning verdere schade oploopt door het probleem. De problemen door vocht worden groter wanneer het binnen schilderwerk niet optimaal is. Houtwerk wordt bijvoorbeeld uitsluitend goed beschermd tegen vocht wanneer het houtwerk is voorzien van een goede, volledige laag verf. Ontbreken er delen verf? Dan krijgt vocht direct vat op het hout en neemt de kwaliteit snel af. Ook om de vochthuishouding in balans te houden is het dus sterk aan te raden om het binnen schilderwerk goed op orde te houden.

5. Binnen schilderen bij verandering van levensfase

In huishoudens met kinderen is het vaak belangrijk om het binnen schilderwerk als het ware mee te laten groeien met de kinderen. De babykamer wordt vaak voorzien van een zachte kleur, zoals roze, blauw of geel. Wordt het kind wat ouder, dan wil het kind vaak een eigen kleur kiezen. Kleuters kunnen al een sterke voorkeur hebben. Wordt het kind vervolgens een tiener, dan verandert deze smaak vaak. De zachte kleuren zijn niet meer ‘stoer’. Zo zien we dat kinderen in elke levensfase andere kleurvoorkeuren hebben. Veel ouders zorgen er graag voor dat de slaapkamer van een kind goed bij het kind past. Dit betekent in de meeste gevallen ook dat het schilderwerk binnen elke paar jaar moet worden aangepast. Natuurlijk zorgen wij er graag voor dat de slaapkamer van uw kind weer helemaal bij de actuele smaak past!

Wilt u het binnen schilderen uitbesteden?

Binnen schilderen behoort vaak niet tot de favoriete bezigheden van een woningeigenaar, maar het is wel noodzakelijk om de woning in goede staat te houden én ook passend aan de veranderende woonwensen. Huysman Schilderwerken uit Haarlem staat voor u klaar wanneer u het binnen schilderen wilt uitbesteden aan een professional. U kunt bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij stellen deze op korte termijn voor u op. Wilt u eerst meer informatie of advies over binnen schilderwerk? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.