Een schilder inhuren voor uw binnen- of buitenschilderwerk is een goed idee, maar niet elke schilder is geschikt voor u. Het is belangrijk dat u kunt rekenen op de kwaliteit van de professionele schilder, op een vakkundig eindresultaat en een vriendelijke prijs. U wilt geen schilder inhuren die in de basis niet aan uw behoeften kan voldoen. Het is daarom belangrijk om voor het verzorgen van binnen- of buitenschilderwerk een juiste partij te kiezen. Wilt u een ervaren schilder inhuren mét de zekerheid van de juiste partij? Dan geeft Huysman Schilderwerken u graag 5 handige tips.

1. Een schilder inhuren voor binnen- of buitenschilderwerk?

Op de eerste plaats is het goed om een schilder te zoeken die goed past bij uw project. Wilt u het buitenschilderwerk professioneel laten verzorgen? Dan zoekt u in het bijzonder naar een schilder die hier ruime ervaring mee heeft. Er zijn namelijk ook schilders die vooral binnen schilderwerken uitvoeren en sporadisch buitenschilderwerk doen. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Kijk goed naar uw totale project en zoek een professionele schilder die aantoonbaar veel ervaring heeft met vergelijkbare projecten.

2. Bespreek het project duidelijk met de professionele schilder

Geef uw verwachtingen duidelijk aan. Het aantal lagen dat een schilder aanbrengt, is niet de enige factor bij het bepalen van de kwaliteit en de prijs van het project. Voorbereiding is ook het sleutelwoord. Wilt u een schilder inhuren om uw binnenwanden te schilderen en zitten er oneffenheden in deze wanden? Bedenk dan of u deze oneffenheden eerst wilt laten wegwerken of dat u de oneffenheden acceptabel vindt. In het eerste geval is een uitgebreidere voorbereiding nodig en dit moet goed duidelijk zijn voor de schilder. Bespreek het project daarom uitvoerig, zodat u zeker weet dat u kunt rekenen op een eindresultaat naar wens én zodat de schilder zeker kan zijn dat er aan uw wensen voldaan wordt.

3. Geen schilder inhuren zonder duidelijke offerte

Helaas gaat het op dit punt in de praktijk vaker verkeerd. Mensen willen een schilder inhuren, nemen contact op en spreken mondeling een tarief af. Vaak heeft er op dit punt nog geen bespreking van het project plaatsgevonden en er is ook nog geen ontmoeting met de schilder geweest. Het gevolg is maar al te vaak dat de kosten veel hoger uitvallen dan mondeling afgesproken, en u heeft geen poot om op te staan. In het meest slechte geval valt de kwaliteit van het werk ook nog tegen. Wilt u schilderwerk uitbesteden? Start dan altijd met een offerte aanvragen en zorg u dat u deze ontvangt. Maak geen extra mondelinge afspraken, maar laat alles zwart op wit bevestigen. Kan of wil een schilder geen offerte opstellen? Dan is het in alle gevallen aan te raden om verder te zoeken naar een andere partij.

4. Schilderwerk uitbesteden aan een partij met online reviews

Wilt u een schilder inhuren met de zekerheid dat u kunt rekenen op een hoge kwaliteit, een fijne prijs en een vriendelijke service? Dan gaat u met Google aan de slag. Vindt u een schilder die eigenlijk helemaal niet bekend is bij de zoekmachine? Dan is het in de meeste gevallen niet verstandig om voor deze partij te kiezen. Een ervaren schildersbedrijf is in de regel altijd bekend bij Google. In het beste geval vindt u hier ook online reviews die u meer vertellen over wat u mag verwachten. Geen mening is meer betrouwbaar dan de mening van eerdere klanten van het schildersbedrijf.

5. Een schilder inhuren die graag nog eens terugkomt

Het is altijd goed om een schilder in te schakelen die graag nog eens terugkomt, en dan bedoelen we natuurlijk niet voor het herstellen van werkzaamheden die verkeerd zijn gegaan. Nee, we bedoelen hiermee dat het goed is als er de mogelijkheid bestaat om bijvoorbeeld een onderhoudsplan af te sluiten. Dit geeft namelijk aan dat de professionele schilder zeker is van de kwaliteit die geleverd wordt. Het is een extra kwaliteitsgarantie én het biedt u financieel voordeel.

Wilt u een ervaren schilder inhuren voor uw binnen- of buitenschilderwerk?

Binnen- en buitenschilderwerk laat u het best verzorgen door een ervaren schildersbedrijf. Wilt u een professionele schilder inhuren voor uw schilderproject? Dan kunt u altijd eens nader kennismaken met Huysman Schilderwerken. Aan ons kunt u het schilderwerk uitbesteden met de zekerheid van de beste garanties. Wij denken met u mee en verzekeren u van een professioneel resultaat naar wens. Wilt u uw schilderwerk laten verzorgen door ons, maar wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.