U kunt een onderhoudsplan voor schilderwerk aangaan, maar het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon op regelmatige basis een schildersbedrijf in te schakelen voor de professionele verzorging van uw schilderwerk binnen en/of buiten. Bij Huysman Schilderwerken in Haarlem bent u in alle gevallen welkom. Of het nu gaat om een eenmalige opdracht of een terugkerende klus; wij staan altijd voor u klaar. Wel is het zo dat een onderhoudsplan voor schilderwerk u meerdere interessante voordelen oplevert. Wij vertellen u daar graag meer over door u inzicht te geven in de belangrijkste voordelen van een onderhoudsplan voor schilderwerk.

1. Een onderhoudsplan voor schilderwerk biedt voordeel

U bepaalt natuurlijk altijd op welke manier uw schilderwerk verzorgd wordt. Wanneer u bij ons komt, dan heeft u altijd de keuze uit diverse diensten die aangepast kunnen worden op uw specifieke behoeften. Het is mogelijk om de nodige schilderwerkzaamheden uit te voeren in de vorm van een eenmalige opdracht. U bepaalt dan zelf wanneer de volgende keer plaatsvindt. Dit betekent dat u ook gewoon per losse opdracht betaalt. Financieel is het voordeliger om een onderhoudsplan voor schilderwerk af te sluiten.

2. Het risico op houtrot neemt af

Houtrot kan op ieder moment ontstaan, maar kan wel voor een heel groot deel worden voorkomen door middel van onderhoud. Wanneer u een onderhoudsplan voor schilderwerk afsluit, dan bent u er zeker van dat houtrot snel wordt opgemerkt. Hierdoor kunnen er herstelwerkzaamheden plaatsvinden en kan verdere schade effectief worden beperkt. Met goed onderhoud is het risico op het ontstaan van houtrot al een stuk kleiner. Mocht het dan toch ontstaan, dan kan er snel gehandeld worden en blijft de schade binnen de perken. Uiteindelijk levert ook dit u financieel voordeel op. Wanneer houtrot de kans krijgt om zich te ontwikkelen, dan ontstaat snel het risico dat al het houtwerk vervangen moet worden. Dit is vaak een behoorlijke kostenpost.

3. De levensduur van deuren en kozijnen neemt toe

Er zijn natuurlijk veel soorten schilderwerk. Denk onder meer aan het schilderwerk van muren en het witten van plafonds binnen, maar ook aan het schilderwerk buiten. Van alle soorten schilderwerk wordt het schilderen van deuren en kozijnen buiten het vaakst uitbesteed aan een professional. Uiteraard kun u ook hiervoor een onderhoudsplan voor schilderwerk afsluiten. U bent er dan van verzekerd dat de deuren en ramen buiten, waar zij het snelst aan kwaliteit verliezen, optimaal beschermd blijven. Hierdoor neemt de levensduur van deuren en kozijnen aanzienlijk toe.

4. Uw woning wordt meer waard

We hebben gezien hoe sterk en hoe snel de woningmarkt op zijn kop kan komen te staan. Op het ene moment stonden woningen eindeloos lang te koop tegen een relatief lage prijs en binnen een mum van tijd werden woningen binnen een paar dagen verkocht tegen torenhoge prijzen. Op dit moment is de woningmarkt weer aan het stabiliseren op een normaal niveau. Hoe de woningmarkt er ook voor staat, het zijn altijd de woningen die goed onderhouden zijn die tegen de beste prijs worden verkocht. Met een onderhoudsplan voor schilderwerk zorgt u er dus eenvoudig voor dat uw woning meer waard is.

5. Uw schilderwerk is altijd goed verzorgd

We kunnen er eerlijk over zijn. Veel mensen zien tegen het doen van schilderwerk op. Het is vaak een tijdrovende klus, waarbij relatief veel belasting op het lichaam wordt gelegd. Spierpijnen en blessures tot gevolg voor velen. Dit zorgt er vaak voor dat het schilderwerk op de lange baan wordt geschoven, waardoor uiteindelijk zichtbaar is dat het schilderwerk niet meer van optimale kwaliteit is. Dit kan tot vervelende schades leiden, zoals houtrot. Met een onderhoudsplan voor schilderwerk bent u er altijd van verzekerd dat uw schilderwerk tijdig professioneel wordt uitgevoerd. Het ziet er gewoon altijd goed verzorgd uit én biedt de nodige bescherming.

Een onderhoudsplan voor schilderwerk door Huysman Schilderwerken

Wanneer u kiest voor een goed en passend onderhoudsplan voor schilderwerk, dan kiest u voor een optimaal onderhoud en voorkomt u onnodige schades, bijvoorbeeld als gevolg van houtrot. Uiteraard bent u bij ons van harte welkom voor een onderhoudsplan voor schilderwerk. U kunt altijd een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Wilt u eerst meer weten over de mogelijkheden of heeft u een persoonlijk advies nodig? Dan staan wij graag voor u klaar. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.